Bublanina s malinami je lehká, nadýchaná a velmi chutná. Tento bublanina je rychlá na přípravu a skvělá pro každou příležitost, ať už jako dezert po obědě nebo jako odpolední svačina. Díky osvěžujícím malinám se jedná opravdu o skvělý moučník a pokud byste neměli po ruce čerstvé, můžete klidně použít mražené maliny nebo jiné drobné ovoce.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- Cca 300 g čerstvých nebo mražených malin, případně borůvek nebo jiného ovoce
- Moučkový cukr na posypání
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si formu na pečení a vymažte ji máslem, vysypte hrubou moukou nebo použijte pečicí papír.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Potom pomalu přilévejte olej a mléko, stále míchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
- V jiné míse si smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Tuto směs postupně přidávejte do vaječné směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Hotové těsto nalijte do připravené hlubší formy nebo plechu a rovnoměrně ho rozetřete.
- Maliny rovnoměrně rozložte na povrch těsta. Jemně je vtlačte do těsta, aby se částečně ponořily do těsta.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte malinovou bublaninu asi tak 35 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý a těsto upečené (zkontrolujte špejlí).
- Po upečení nechte bublaninu mírně vychladnout ve formě. Před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem pro ozdobu.
- Bublaninu s malinami nakrájejte na čtverce nebo obdélníky a podávejte jako dezert nebo svačinu.
Tipy na skvělou malinovou bublaninu
- Místo malin můžete použít i jiné ovoce, jako jsou borůvky, jahody nebo meruňky rozkrojené na poloviny.
- Pokud chcete obměnu, můžete do těsta přidat trochu citronové kůry pro svěží chuť.
- Bublanina chutná skvěle i se šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.