Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou je vynikající předkrm, příloha nebo doplněk k dalším dobrotám na stole. Sýr halloumi se výborně hodí ke grilování stejně jako třeba hermelín, protože si udržuje svou strukturu a vytváří chutnou „kůrku“.
Ingredience
- 250 g sýra halloumi
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Připravte gril na střední teplotu. Můžete grilovat venku, nebo využít domácí elektrický gril. Případně můžete udělat také v troubě.
- Sýr halloumi nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
- V malé míse smíchejte olivový olej, med, citronovou šťávu a nasekaný česnek. Dochuťte solí a pepřem podle sebe.
- Před grilováním namočte plátky halloumi do medové směsi tak, aby byly dobře pokryty z obou stran.
- Položte plátky halloumi na gril a grilujte asi tak 3 minuty z každé straně, dokud nezískají zlatavou kůrčičku a nezačnou křupat.
- Když jsou plátky halloumi hotové, sundejte je z grilu.
- Před podáváním případně polejte zbylou medovou směsí. Můžete také ozdobit čerstvým rozmarýnem nebo třeba tymiánem.
- Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou je nejlepší podávat ihned, dokud je sýr stále teplý a má tu správnou konzistenci.
Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou je pro všechny milovníky sýrů a grilování. Nejlepší je na grilu venku, ale pokud nemáte právě možnost, můžete si ho připravit také doma. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo přílohu, například s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.
Pokud patříte mezi milovníky grilování a rádi byste vyzkoušeli i nějaké jiné sýry na grilu, pak další skvělé recepty naleznete třeba zde: grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/syry-na-grilu/