Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou – recept

Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou je vynikající předkrm, příloha nebo doplněk k dalším dobrotám na stole. Sýr halloumi se výborně hodí ke grilování stejně jako třeba hermelín, protože si udržuje svou strukturu a vytváří chutnou „kůrku“.

Ingredience

  • 250 g sýra halloumi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Připravte gril na střední teplotu. Můžete grilovat venku, nebo využít domácí elektrický gril. Případně můžete udělat také v troubě.
  2. Sýr halloumi nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
  3. V malé míse smíchejte olivový olej, med, citronovou šťávu a nasekaný česnek. Dochuťte solí a pepřem podle sebe.
  4. Před grilováním namočte plátky halloumi do medové směsi tak, aby byly dobře pokryty z obou stran.
  5. Položte plátky halloumi na gril a grilujte asi tak 3 minuty z každé straně, dokud nezískají zlatavou kůrčičku a nezačnou křupat.
  6. Když jsou plátky halloumi hotové, sundejte je z grilu.
  7. Před podáváním případně polejte zbylou medovou směsí. Můžete také ozdobit čerstvým rozmarýnem nebo třeba tymiánem.
  8. Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou je nejlepší podávat ihned, dokud je sýr stále teplý a má tu správnou konzistenci.

Grilovaný sýr halloumi s medovou zálivkou je pro všechny milovníky sýrů a grilování. Nejlepší je na grilu venku, ale pokud nemáte právě možnost, můžete si ho připravit také doma. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo přílohu, například s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Pokud patříte mezi milovníky grilování a rádi byste vyzkoušeli i nějaké jiné sýry na grilu, pak další skvělé recepty naleznete třeba zde: grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/syry-na-grilu/

Napsat komentář