Vynikající kakaovo-banánová buchta ze zralých banánů a s kvalitním kakaem. Díky hrnkovému receptu je to opravdu snadné a výsledek stojí za to. Podle chuti můžete na buchtu dát ještě čokoládovou polevu.
Ingredience
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku másla, změklého
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1/2 hrnku bílého cukru
- 2 vejce
- 4 zralé banány, rozmačkané
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Plech na pečení vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Dejte stranou.
- V jiné míse ušlehejte máslo s hnědým a bílým cukrem dohladka a do krémové konzistence.
- Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
- Přidejte rozmačkané banány, mléko a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
- Postupně přidávejte směs s moukou do misky se směsí banánů a za stálého míchání spojte všechny ingredience.
- Těsto přelijte na připravený plech a vyrovnávejte povrch.
- Pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, nebo dokud špejle není po vytažení čistá.
- Nechte kakaovo-banánovou buchtu na plechu vychladnout a pak ji nakrájejte na jednotlivé porce.
Tato kakaovo banánová buchta je skvělá jako sladká svačinka nebo na snídani s kakaem. Můžete ji podávat samotnou nebo třeba s čokoládovou polevou čokolády.