Kuře po Indicku – recept

Takto připravené indické kuře je plné chuti a příjemně aromatické díky použitému koření. Můžete si tento recept přizpůsobit podle svých chutí a ovlivnit tak konečnou chuť kuře po indicku. Pokud byste chtěli intenzivnější chutě, stačí přidat další výrazné ingredience nebo upravit množství pikantního koření. A pokud se nebojíte pálivosti, můžete přidat také chilli navíc.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
  • 2 cibule nakrájené najemno
  • 3 stroužky česneku nasekané najemno
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička, jemně nasekaná pro více chuti
  • 2 rajčata nakrájená na kousky
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře (podle chuti)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 hrnku kokosového mléka

Postup

  1. V misce si smíchejte kurkumu, koriandr, kmín, červený pepř, skořici a sůl. Přidejte kuřecí kostičky a dobře je promíchejte, aby byly maso kořeněné. Nechte takto marinovat alespoň 30 minut.
  2. Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji, dokud není dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, zázvor, chilli papričku a osmahněte asi tak minutu, dokud se hezky nerozvoní.
  3. Přidejte marinované kuřecí kostky do pánve a osmahněte je, dokud nejsou dozlatova a hotové.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a vařte dalších zhruba 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří a nevytvoří omáčku.
  5. Přilijte kokosové mléko do pánve a nechte vařit asi tak 10 minut, dokud se omáčka mírně nezredukuje a trochu nezhoustne.
  6. Ochutnejte omáčku a podle chuti přidejte další sůl nebo koření. Podávejte teplé s rýží nebo indickým chlebem.

Napsat komentář