Takto připravené indické kuře je plné chuti a příjemně aromatické díky použitému koření. Můžete si tento recept přizpůsobit podle svých chutí a ovlivnit tak konečnou chuť kuře po indicku. Pokud byste chtěli intenzivnější chutě, stačí přidat další výrazné ingredience nebo upravit množství pikantního koření. A pokud se nebojíte pálivosti, můžete přidat také chilli navíc.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 2 cibule nakrájené najemno
- 3 stroužky česneku nasekané najemno
- 1 čerstvá zelená chilli paprička, jemně nasekaná pro více chuti
- 2 rajčata nakrájená na kousky
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře (podle chuti)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- Sůl podle chuti
- 1/2 hrnku kokosového mléka
Postup
- V misce si smíchejte kurkumu, koriandr, kmín, červený pepř, skořici a sůl. Přidejte kuřecí kostičky a dobře je promíchejte, aby byly maso kořeněné. Nechte takto marinovat alespoň 30 minut.
- Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji, dokud není dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, zázvor, chilli papričku a osmahněte asi tak minutu, dokud se hezky nerozvoní.
- Přidejte marinované kuřecí kostky do pánve a osmahněte je, dokud nejsou dozlatova a hotové.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte dalších zhruba 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří a nevytvoří omáčku.
- Přilijte kokosové mléko do pánve a nechte vařit asi tak 10 minut, dokud se omáčka mírně nezredukuje a trochu nezhoustne.
- Ochutnejte omáčku a podle chuti přidejte další sůl nebo koření. Podávejte teplé s rýží nebo indickým chlebem.