Kuskus s pečenou zeleninou – recept

Kuskus je skvělou ingrediencí, kterou byste měli využívat častěji už jen kvůli rychlé přípravě. Tento recept na kuskus s pečenou zeleninou je skvělým způsobem, jak si vychutnat lahodné a zdravé jídlo plné chutí. Můžete podle své chuti přidat také další bylinky, nebo další koření. Jedná se o jednoduchý a zdravý recept a pokud vám trochu záleží na tom, co jíte, pak toto je skvělé jídlo přesně pro vás.

Ingredience

Pečená zelenina

  • 2 cukety nakrájené na kolečka
  • 2 papriky (žlutá / červená) nakrájené na kousky
  • 1 cibule nakrájená na půlkolečka
  • 2 mrkve nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku nasekaného najemno
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička mletého kmínu

Kuskus

  • 1 hrnek kuskusu
  • 1 1/4 hrnku vařící vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný olejem rozložte nakrájenou zeleninu. Pokapejte zeleninu olivovým olejem, přidejte nasekaný česnek, sůl, pepř a případně mletý kmín. Dobře vše promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně obalila olejem a kořením.
  2. Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 minut, dokud zelenina nezměkne a nezíská zlatohnědou barvu.
  3. V malém hrnci nebo rychlovarné konvici přiveďte k varu vodu (nebo zeleninový vývar v kastrolu). Přidejte olivový olej a sůl podle chuti. Zalijte kuskus, zakryjte a nechte kuskus odpočívat asi tak 5 minut, dokud veškerá voda nebo vývar není vstřebán.
  4. Na připravený talíř rozložte připravený kuskus a na něj rozprostřete pečenou zeleninu. Podávejte kuskus s pečenou zeleninou teplý jako samostatné jídlo nebo jako skvělou přílohu k pečenému nebo grilovanému masu či rybě.

Napsat komentář