Hrnková bublanina s meruňkami – recept

Bublanina s meruňkami je skvělým letním moučníkem, který využívá sladké a šťavnaté meruňky nejlépe z vlastní zahrádky. Zkuste tento skvělý recept na hrnkovou bublaninu plnou šťavnatých meruněk.

Ingredience

  • 2 hrnky meruněk (čerstvé nebo mražené, vykostěné a nakrájené na půlky)
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku bílého jogurtu
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 3 vejce

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Pokud používáte čerstvé meruňky, zbavte je pecek a nakrájejte na půlky. Pokud používáte mražené meruňky, nechte je trochu povolit na pokojovou teplotu.
  3. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. Ve druhé míse smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový extrakt, jogurt a vejce. Dobře vše promíchejte.
  5. Přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto, které nebude ani husté, ale ani příliš tekuté.
  6. Nakonec vmíchejte nakrájené meruňky do těsta, nebo je naskládejte až na těsto na plechu.
  7. Vymažte plech máslem nebo olejem a vysypte moukou nebo strouhankou.
  8. Nalijte těsto do formy a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
  9. Pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu.
  10. Nechte bublaninu s meruňkami chvíli vychladnout a můžete podávat.

Meruňková bublanina je skvělým způsobem, jak využít sezonní nebo mražené meruňky a vytvořit lahodný a osvěžující moučník.

Napsat komentář