Bublanina s meruňkami je skvělým letním moučníkem, který využívá sladké a šťavnaté meruňky nejlépe z vlastní zahrádky. Zkuste tento skvělý recept na hrnkovou bublaninu plnou šťavnatých meruněk.
Ingredience
- 2 hrnky meruněk (čerstvé nebo mražené, vykostěné a nakrájené na půlky)
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku bílého jogurtu
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- 3 vejce
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Pokud používáte čerstvé meruňky, zbavte je pecek a nakrájejte na půlky. Pokud používáte mražené meruňky, nechte je trochu povolit na pokojovou teplotu.
- Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Ve druhé míse smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový extrakt, jogurt a vejce. Dobře vše promíchejte.
- Přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto, které nebude ani husté, ale ani příliš tekuté.
- Nakonec vmíchejte nakrájené meruňky do těsta, nebo je naskládejte až na těsto na plechu.
- Vymažte plech máslem nebo olejem a vysypte moukou nebo strouhankou.
- Nalijte těsto do formy a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu.
- Nechte bublaninu s meruňkami chvíli vychladnout a můžete podávat.
Meruňková bublanina je skvělým způsobem, jak využít sezonní nebo mražené meruňky a vytvořit lahodný a osvěžující moučník.