Tato jogurtová bublanina s rybízem je skvělým způsobem, jak spojit svěží chuť jogurtu s ovocem, které ideálně právě teď dozrává na zahrádce, případně je dostupné díky letní sezónně. Připravte si i vy tuto výbornou a lahodnou bublaninu s ovocem.
Ingredience
Těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 špetka soli
- 1 hrnek nebo kelímek řeckého jogurtu
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Ovoce
- 2 hrnky rybízu (můžete použít čerstvý nebo mražený)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte plech nebo formu na bublaninu máslem nebo olejem.
- V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
- V jiné misce smíchejte jogurt, olej, vejce a vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
- Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto.
- Opláchněte rybíz a přidejte ho do těsta. Lehce promíchejte.
- Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi tak 45 minut nebo dokud bublanina není dozlatova a upečená.
- Nechte hotovou jogurtovou bublaninu vychladnout a můžete podávat.
Jogurtová bublanina s rybízem je osvěžující a skvěle se hodí pro letní období díky dostupnému rybízu i dalšímu ovoci. Rybíz dodává této buchtě sladko-kyselou chuť a jogurt přidává lahodnou a jemnou chuť těstu.