Jogurtová bublanina s rybízem bez vážení – recept

Tato jogurtová bublanina s rybízem je skvělým způsobem, jak spojit svěží chuť jogurtu s ovocem, které ideálně právě teď dozrává na zahrádce, případně je dostupné díky letní sezónně. Připravte si i vy tuto výbornou a lahodnou bublaninu s ovocem.

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek nebo kelímek řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ovoce

  • 2 hrnky rybízu (můžete použít čerstvý nebo mražený)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte plech nebo formu na bublaninu máslem nebo olejem.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
  3. V jiné misce smíchejte jogurt, olej, vejce a vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
  4. Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto.
  5. Opláchněte rybíz a přidejte ho do těsta. Lehce promíchejte.
  6. Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi tak 45 minut nebo dokud bublanina není dozlatova a upečená.
  7. Nechte hotovou jogurtovou bublaninu vychladnout a můžete podávat.

Jogurtová bublanina s rybízem je osvěžující a skvěle se hodí pro letní období díky dostupnému rybízu i dalšímu ovoci. Rybíz dodává této buchtě sladko-kyselou chuť a jogurt přidává lahodnou a jemnou chuť těstu.

Napsat komentář