Buřtguláš recept

Buřt guláš s klobásou je tradiční české jídlo plné chuti a s kořením, které můžete podle své chuti přidat, ubrat nebo přidat třeba chilli, pokud to rádi pikantní. Můžete buřtguláš s bramborem, nebo chlebem.

Ingredience

  • 500 g buřtů / špekáčků
  • 100 g klobásy
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
  • 2 středně velká rajčata
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce paprikového koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 500 ml vývaru (zeleninového nebo hovězího)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a papriky a rajčata na menší kousky. Buřty nakrájejte na kolečka.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není měkká a zlatavá.
  3. Přidejte papriky a rajčata a smažte je spolu s cibulí asi 5 minut, dokud se nezjemní.
  4. Přidejte paprikové koření, mletý kmín a mletou sladkou papriku. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Přidejte buřty a promíchejte je se zbylými ingrediencemi.
  6. Zalijte vývarem a nechte guláš vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se všechny chutě propojily.
  7. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte buřtguláš s bramborem, chlebem nebo i knedlíky. Můžete přidat čerstvou petrželku nebo kopr na ozdobu.

Buřtguláš je lahodný a sytý pokrm, který se hodí pro rodinné večeře nebo posezení s přáteli. Doporučujeme podávat ho horký a doplnit vhodnou přílohou. Kdo chce, může si k buřtguláši otevřít nějaké dobré pivo.

Napsat komentář