Výborné buřty – recept na světlém nebo černém pivu

Připravte si buřty na světlém nebo černém pivě. Tato dobrota patří mezi top recepty, jak si udělat výborné buřty se zeleninou a rajčaty nebo nějakým dobrým salátem.

Ingredience

  • 4 až 6 kusů buřtů nebo špekáčků
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 až 3 stroužky česneku, nasekané
  • cca 330 ml piva (tmavé nebo světlé pivo, ale můžete použít i jiný druh)
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu nebo hnědého cukru
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Housky na podávání, klidně domácí bulky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte je na středním ohni, dokud nezezlátnou a nezměknou.
  2. Přidejte buřty na pánev a opečte je z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
  3. Přilijte pivo a nechte vařit alespoň 10 až 15 minut, aby se buřtům dostala chuť piva. Během vaření můžete míchat a otáčet buřty, aby se vařily rovnoměrně.
  4. Přidejte hořčici a med (nebo hnědý cukr) do pánve a promíchejte, aby se dobře rozpustily a spojily s pivem a buřty. Případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  5. Pokračujte ve vaření buřtů v pivní směsi ještě asi 5 až 10 minut, nebo dokud nejsou buřty plně prohřáté a chuťově propojené s omáčkou.
  6. Buřty na černém pivu můžete servírovat do housky. Můžete je doplnit například kečupem nebo jinou omáčkou, křupavou cibulkou, kyselými okurkami nebo dalšími oblíbenými ingrediencemi.

Tento recept na buřty na černém pivu je skvělý také pro grilování nebo jednoduchou večeři. Přizpůsobte množství surovin podle počtu osob a podle svých osobních preferencí. Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete použít také trochu chilli nebo pálivé papriky.

Napsat komentář