Grilovaný ananas – recept s medovo-citronovou úpravou

Grilovaný ananas je skvělým způsobem, jak připravit toto tropické ovoce s výrazně karamelizovanou chutí. Zde je jednoduchý recept na grilovaný ananas potřeny medovo-citronovou směsí se skořicí.

Ingredience

  • 1 ananas
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička skořice (volitelné)
  • Vanilkový zmrzlina nebo šlehačka na podávání (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte gril na střední teplotu.
  2. Ananas očistěte a odstraňte slupku. Následně ho nakrájejte na plátky tlusté asi 1 až 2 cm.
  3. V malé míse smíchejte med, citronovou šťávu a případně skořici, pokud ji používáte. Tuto směs použijte k potření každého plátku ananasu z obou stran.
  4. Položte plátky ananasu přímo na grilovací rošt a grilujte je asi 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezačnou karamelizovat.
  5. Po grilování přesuňte ananasové plátky na talíř a nechte je chvíli odpočinout.
  6. Podávejte grilovaný ananas teplý jako samostatný dezert, případně ho můžete servírovat s kopečkem vanilkového zmrzliny nebo šlehačky.

Grilovaný ananas je skvělou lahůdkou, která se hodí jako dezert nebo skvělá součást pikniku. Jeho sladká chuť a karamelizovaná povrchová vrstva grilovaného ananasu dodají lahodnou a exotickou příchuť.

Napsat komentář