Grilovaný ananas je skvělým způsobem, jak připravit toto tropické ovoce s výrazně karamelizovanou chutí. Zde je jednoduchý recept na grilovaný ananas potřeny medovo-citronovou směsí se skořicí.
Ingredience
- 1 ananas
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička skořice (volitelné)
- Vanilkový zmrzlina nebo šlehačka na podávání (volitelné)
Postup
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Ananas očistěte a odstraňte slupku. Následně ho nakrájejte na plátky tlusté asi 1 až 2 cm.
- V malé míse smíchejte med, citronovou šťávu a případně skořici, pokud ji používáte. Tuto směs použijte k potření každého plátku ananasu z obou stran.
- Položte plátky ananasu přímo na grilovací rošt a grilujte je asi 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezačnou karamelizovat.
- Po grilování přesuňte ananasové plátky na talíř a nechte je chvíli odpočinout.
- Podávejte grilovaný ananas teplý jako samostatný dezert, případně ho můžete servírovat s kopečkem vanilkového zmrzliny nebo šlehačky.
Grilovaný ananas je skvělou lahůdkou, která se hodí jako dezert nebo skvělá součást pikniku. Jeho sladká chuť a karamelizovaná povrchová vrstva grilovaného ananasu dodají lahodnou a exotickou příchuť.