Vynikající způsob, jak upéct kuře a dodat mu trochu stylu. Pečené kuře ala bažant vyniká skvělými chutěmi bylinek a koření, je šťavnaté a podobá se bažantovi.
Ingredience
- 1 celé naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček jalovce
- 1 lžička rozmarýnu
- 100 g másla
- Sůl
Postup
- Slaninu a cibuli nakrájejte na drobné kostičky nebo proužky a dejte do pánve. Přidejte plátky másla.
- Na mírnějším ohni orestujte zhruba 10 minut do rozvonění a lehce zlatavé barvy cibulky.
- Obsah pánve dejte do pekáče, přidejte veškeré koření, přidejte opláchnuté kuře a osolte. Podlijte trochou vody, přiklopte pekáč a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C.
- Kuře pečte 40 až 50 minut, v polovině pečení kuře otočte a dopečte a to tak, aby vrchní strana kuřete byla ke konci otočená nahoru.
- Kuře na chvíli vyjměte z pekáče a jeho obsah předělejte na pánev. Prudce rozehřejte, zaprašte trochou mouky, podlijte a povařte zhruba 20 až 30 minut.
- Potom dejte zpět k masu do pekáče a nechte chvíli v troubě prohřát.
- Hotové pečené kuře ala bažant můžete podávat například s bramborovým knedlíkem.