Pečené kuře ala bažant – recept

Vynikající způsob, jak upéct kuře a dodat mu trochu stylu. Pečené kuře ala bažant vyniká skvělými chutěmi bylinek a koření, je šťavnaté a podobá se bažantovi.

Ingredience

  • 1 celé naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 100 g másla
  • Sůl

Postup

  1. Slaninu a cibuli nakrájejte na drobné kostičky nebo proužky a dejte do pánve. Přidejte plátky másla.
  2. Na mírnějším ohni orestujte zhruba 10 minut do rozvonění a lehce zlatavé barvy cibulky.
  3. Obsah pánve dejte do pekáče, přidejte veškeré koření, přidejte opláchnuté kuře a osolte. Podlijte trochou vody, přiklopte pekáč a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C.
  4. Kuře pečte 40 až 50 minut, v polovině pečení kuře otočte a dopečte a to tak, aby vrchní strana kuřete byla ke konci otočená nahoru.
  5. Kuře na chvíli vyjměte z pekáče a jeho obsah předělejte na pánev. Prudce rozehřejte, zaprašte trochou mouky, podlijte a povařte zhruba 20 až 30 minut.
  6. Potom dejte zpět k masu do pekáče a nechte chvíli v troubě prohřát.
  7. Hotové pečené kuře ala bažant můžete podávat například s bramborovým knedlíkem.

Napsat komentář