Pomazánka z pečených lilků – recept

Pečené lilky mají skvělou chuť, tak proč si z nich nepřipravit také tuto lahodnou pomazánku plnou chutí? Bude stačit pár ingrediencí a výsledek bude stát za to. Podle svých chutí si můžete pohrát s množstvím některých použitých ingrediencí a vyladit tak tuto pomazánku přesně podle sebe. Je skvělá jen tak s křupavým pečivem a čerstvou zeleninou.

Ingredience

  • 2 pečené lilky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky podle vašeho výběru

Postup

  1. Nejprve pečené lilky připravte podle receptu na pečený lilek v troubě. Nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Potom lilky oloupejte a odstraňte dužinu. Dužinu lilku dejte stranou – můžete ji použít případně na jiný recept.
  3. V mixéru smíchejte pečené lilky, olivový olej, nasekaný česnek, šťávu z citronu a tahini, dokud nedosáhnete hladké a krémovité konzistence.
  4. Pokud je pomazánka z pečených lilků příliš hustá, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
  5. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti. Případně můžete přidat také čerstvé bylinky.
  6. Pomazánku podávejte na chlebu, topinkách nebo jako dip s čerstvou zeleninou. Užijte si tuto lahodnou pomazánku z pečených lilků.

Napsat komentář