Zapečený lilek plněný kuskusem – recept

Kombinace lilku a kuskusu se vám bude líbit a potěší také váš zdravý jídelníček. Zapečený lilek plněný kuskusem je opravdu lahodný a navíc zdravý pokrm, který spojuje chuť lilku s lehkostí a vláčností kuskusu, obohaceného o bylinky a koření, které můžete jednoduše upravit podle svých představ. Tento recept nabízí skvělou kombinaci chutí a můžete si díky němu připravit zdravý a lehký oběd nebo večeři, případně využít také jako nevšední přílohu k pečenému masu.

Ingredience

  • 4 lilky na plátky
  • 1/2 hrnku kuskusu
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky, nasekané

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kuskus zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte ho nabobtnat.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova. Přidejte nakrájené rajče a nechte chvíli vařit, dokud rajče nezměkne.
  4. Do směsi přidejte uvařený kuskus a promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem, mletou paprikou a kmínem.
  5. Na plechu vyloženém pečicím papírem rozložte plátky lilku. Naplňte je směsí kuskusu a zeleniny.
  6. Pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud nejsou plátky lilku měkké a kuskus nezíská zlatavou barvu.
  7. Hotové plátky lilků posypte čerstvými bylinkami a podáváme jako lahodný předkrm nebo lehký hlavní chod.

Napsat komentář