Fazolová pomazánka – recept

Fazolová pomazánka je lahodná pomazánka připravená z fazolí, která může být použita na chleba, tousty nebo jako dip pro zeleninu a další občerstvení na stole. Existuje mnoho variant fazolových pomazánek a záleží také na vás, jak si tuto pomazánku z fazolí finálně dochutíte a vylepšíte podle sebe.

Ingredience

  • 1 plechovka bílých fazolí, opláchnuté a osušené
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Dejte opláchnuté a osušené fazole, nasekaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a mletý kmín do mixéru.
  2. Mixujte všechny ingredience dohladka. Můžete podle potřeby přidat trochu vody nebo dalšího olivového oleje, pokud je směs příliš hustá. Množství záleží na tom, jakou finální konzistenci pomazánky preferujete a pro jaký účel.
  3. Dochuťte pomazánku solí a pepřem podle chuti.
  4. Před podáváním můžete pomazánku ozdobit nasekanou například čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Vynikající fazolová pomazánka je zdravá alternativa k tradičním pomazánkám a je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Má příjemnou, výraznou chuť díky česneku a kmínu. Skvěle chutná na čerstvém pečivu.

Napsat komentář