Karamelová šlehačka (nejen do větrníků) – recept

Karamelová šlehačka je sladký a lahodný doplněk k mnoha dezertům, jako jsou dorty, palačinky, pudingy nebo třeba zmrzlina. Kromě toho se tato karamelová šlehačka hodí skvěle také při přípravě větrníků.

Ingredience

  • 1 hrnek studené smetany ke šlehání
  • 1/4 hrnku karamelového sirupu nebo karamelové omáčky
  • 2 lžíce cukru moučka

Postup

  1. Připravte si karamelový sirup, který můžete koupit, nebo si připravte karamel smícháním cukru a vody na pánvi a následným vařením, dokud nezískáte zlatavý karamel.
  2. V míse si vyšlehejte studenou smetanu ke šlehání do tuhé konzistence.
  3. Postupně přidávejte karamelový sirup nebo sladký karamel a opatrně míchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  4. Ochutnejte karamelovou šlehačku a podle potřeby přidejte více karamelového sirupu nebo cukru.
  5. Dejte hotovou karamelovou šlehačku do ledničky vychladit na několik hodin nebo ideálně přes noc, aby získala správnou konzistenci a karamelová chuť se rozležela.
  6. Karamelovou šlehačku můžete použít například jako ozdobu na různé dezerty nebo na dort. Můžete ji také použít k palačinkám, lívancům, nebo jako ozdobu na zmrzlinu.

Tato karamelová šlehačka dodá dezertům nebo dortu skvělou karamelovou chuť a hezký vzhled díky zdobení.

Napsat komentář