Karamelová poleva (nejen na větrníky) – recept

Pro přípravu karamelové polevy, kterou můžete použít na ozdobení sušenek, dezertů, nebo třeba úžasných větrníků, budete potřebovat jen několik ingrediencí, ale výsledek je opravdu delikátní. Zkuste i vy tento recept na skvělou karamelovou polevu.

Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1/4 hrnek vody
  • 1/2 hrnek smetany na šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr a vodu.
  2. Vařte tuto směs na středním ohni a občas míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  3. Potom zvyšte teplotu na vyšší a vařte, dokud směs nezíská zlatavou barvu.
  4. Když je karamel hotový, přidejte smetanu na šlehání.
  5. Pokračujte ve vaření směsi, dokud se smetana a karamel zcela nespojí.
  6. Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
  7. Přidejte špetku soli a pokud chcete, můžete přidat také vanilkový extrakt nebo esenci.
  8. Odstavte hrnec ze sporáku a nechte karamelovou polevu chvíli vychladnout.
  9. Karamelová poleva by měla být při používání teplá, ale ne horká. Můžete ji použít k polévání sušenek, dortů, zmrzliny nebo jiných dezertů.

Tato karamelová poleva dodá sladkým dobrotám bohatou a sladkou chuť karamelu. Můžete ji upravit podle svých preferencí přidáním většího množství másla nebo smetany. Tuto polevu můžete použít také na oblíbené větrníky.

Napsat komentář