Připravte si tuto sladkou a díky ořechům také zdravou pochoutku. Vlašské ořechy v karamelu jsou návykové a jedná se o skvělé mlsání. Pokud jste tento recept ještě nevyzkoušeli tak neváhejte a pusťte se do toho.
Ingredience
- 1 hrnek vlašských ořechů (celých nebo půlek)
- 1 hrnek cukru
- 1/4 hrnku vody
- 2 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Pokud jsou vlašské ořechy celé, můžete je rozpůlit, ale záleží jen na vás.
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Ve středně velkém hrnci nebo kastrolu si smíchejte cukr, vodu, máslo a sůl.
- Vařte na středním ohni a občas míchejte, dokud směs nezačne získávat zlatavou barvu a nedosáhne karamelové konzistence.
- Přidejte vlašské ořechy do karamelu a rychle je promíchejte, aby byly všechny ořechy pokryty karamelovou směsí.
- Karamelové ořechy rozprostřete na připravený plech s pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 10 až 15 minut, dokud se karamel nepropeče a ořechy nebudou hezky křupavé.
- Nechte vlašské ořechy v karamelu zcela vychladnout.
- Když jsou vlašské ořechy v karamelu vychladlé, můžete je rozlámat na menší kousky nebo podávat celé.