Vlašské ořechy v karamelu – recept

Připravte si tuto sladkou a díky ořechům také zdravou pochoutku. Vlašské ořechy v karamelu jsou návykové a jedná se o skvělé mlsání. Pokud jste tento recept ještě nevyzkoušeli tak neváhejte a pusťte se do toho.

Ingredience

  • 1 hrnek vlašských ořechů (celých nebo půlek)
  • 1 hrnek cukru
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Pokud jsou vlašské ořechy celé, můžete je rozpůlit, ale záleží jen na vás.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  3. Ve středně velkém hrnci nebo kastrolu si smíchejte cukr, vodu, máslo a sůl.
  4. Vařte na středním ohni a občas míchejte, dokud směs nezačne získávat zlatavou barvu a nedosáhne karamelové konzistence.
  5. Přidejte vlašské ořechy do karamelu a rychle je promíchejte, aby byly všechny ořechy pokryty karamelovou směsí.
  6. Karamelové ořechy rozprostřete na připravený plech s pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 10 až 15 minut, dokud se karamel nepropeče a ořechy nebudou hezky křupavé.
  7. Nechte vlašské ořechy v karamelu zcela vychladnout.
  8. Když jsou vlašské ořechy v karamelu vychladlé, můžete je rozlámat na menší kousky nebo podávat celé.

Napsat komentář