Langoše z jogurtu nebo ze zakysané smetany – recept

Vynikající langoše můžete připravit také z bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Jedná se o výborné těsto a tyto langoše jsou o něco víc vláčné a mají skvělou chuť. Zkuste tuto variantu a recept na skvělé langoše se zakysanou smetanou nebo jogurtem a užijte si tento tradiční pokrm.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 7 g sušeného droždí
  • 250 g jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 lžíce oleje
  • Teplá voda (podle potřeby)
  • Olej na smažení

Postup

  1. V menší misce smíchejte sušené droždí s trochou teplé vody a cukru a nechte kvasit asi 10 minut, dokud se neobjeví pěna.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku se solí. Přidejte jogurt, olej a připravené droždí. Začněte těsto vypracovávat, dokud nezískáte pružné těsto. Podle potřeby můžete přidat vodu.
  3. Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
  4. Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a tvarujte z nich jednotlivé placky – langoše.
  5. Smažte langoše na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
  6. Hotové langoše můžete podávat na slaný nebo sladký způsob. Typicky potřené česnekem a posypané sýrem, nebo potřené například domácí marmeládou. Hodí se skvěle také povidla a šlehačka.

Napsat komentář