Voňavé a křupavé langoše – recept

Kdo by odolal těmto bezchybným langošům? Máme pro vás výborný recept na voňavé a křupavé langoše. Jedná se o základní recept a podle chuti můžete kromě česneku a strouhaného sýru použít také třeba BBQ omáčku, nějaký dobrý kečup nebo třeba zelí se slaninou.

Ingredience

Na langoše

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 7 g sušeného droždí
  • 300 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje

Dochucení langošů

  • 2 středně velké cibule (nasekané)
  • 2 stroužky česneku (nasekaného)
  • 4 lžíce másla
  • Sýr (například eidam nebo gouda)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Dejte do mísy smíchejte hladkou mouku, sůl a cukr a promíchejte. V misce rozpusťte sušené droždí ve 100 ml teplé vody a nechte droždí zhruba 10 minut kvasit. Připravené droždí a zbývající množství vody 200 ml přidejte do mísy se sypkými ingrediencemi. Přidejte olej a vypracujte těsto, dokud nebude hladké.
  2. Vypracované těsto přikryjte nejlépe nějakou utěrkou a nechte ho kynout zhruba 1,5 hodiny na teplejším místě.
  3. Než bude těsto na langoše vykynuté, připravte si zatím směs na dochucení. Rozpusťte máslo na pánvi a orestujte na něm nasekanou cibuli s česnekem dozlatova. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dejte tuto směs stranou.
  4. Berte si kousky nakynutého těsta a tvarujte z nich langoše. Placky smažte na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
  5. Horké langoše ihned podávejte potřené cibulovo-česnekovou směsí a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Případně naneste nějakou jinou omáčku, například BBQ, nebo položte na langoš odkapané kysané zelí s opečenou slaninou nebo kousky uzeniny.
  6. Langoše podávejte horké, dokud jsou hezky čerstvé a příjemně křupavé. Přesně takové langoše, které nemají chybu.

Připravte si díky tomuto vyzkoušenému receptu voňavé a křupavé langoše s cibulí a česnekem, které jsou oblíbenou pochoutkou a nemají prostě chybu.

Napsat komentář