Jablečné řezy se zakysanou smetanou, pudinkem a rumem (volitelně) – recept

Jablečné řezy se zakysanou smetanou a pudinkem jsou skvělým dezertem, který kombinuje chuť čerstvých jablek s krémovou náplní ze zakysané smetany a pudinkem. Volitelně můžete do těsta přidat také trochu rumu. Určitě zkuste tento recept na lahodné jablečné řezy a uvidíte, že nemají chybu.

Ingredience na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Ingredience na jablečnou náplň

  • 3 větší jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice

Ingredience na zakysanou smetanovou vrstvu

  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Ingredience na pudinkovou náplň

  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 lžíce moučkového cukru

Postup

  1. Těsto:
    • V míse smíchejte mouku s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem.
    • Vzniklé těsto vyválejte na plát a přenesete do vymazaného plechu.
    • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 15 minut, dokud těsto není zlatavé.
    • Po upečení nechte těsto zchladnout.
  2. Jablečná náplň:
    • V míse smíchejte nakrájená jablka s moučkovým cukrem a skořicí.
    • Tuto směs rozložte na již zchladlé těsto.
  3. Vrstva ze zakysané smetany:
    • V míse smíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
    • Tuto směs rozložte přes jablečnou náplň.
  4. Pudinková náplň:
    • Ve hrnci smíchejte vanilkový pudinkový prášek a moučkový cukr.
    • Postupně za stálého míchání přilijte mléko.
    • Vařte za stálého míchání, dokud pudink nezhoustne. Dejte pozor, aby se nepřipálil.
    • Pudink nechte zchladnout.
  5. Pudinkovou náplň nanesete opatrně přes zakysanou smetanovou vrstvu.
  6. Nechte jablečné řezy se zakysanou smetanou a pudinkem odležet alespoň pár hodin, nejlépe přes noc, aby se vrstvy dobře propojily.
  7. Před podáváním řezy nakrájejte.

Tyto výborné jablečné řezy s kombinací zakysané smetany a krémové pudinkové náplně musíte určitě vyzkoušet. Hodí se pro každou příležitost, návštěvu, ale třeba také na oslavu.

Napsat komentář