Nejlepší nakládaný hermelín s brusinkami – recept

Nakládaný hermelín s brusinkami je lahodný a oblíbený pokrm, který kombinuje sýr s ovocnou sladko-kyselkavou chutí brusinek. Zde je zajímavý recept na přípravu nakládaného hermelínu s brusinkami. Nejedná se tak pouze o nakládaný hermelín, ke kterému si dáte brusinky, ale jsou přímo součástí receptu.

Ingredience

  • 2 kousky hermelínu
  • 100 g brusinek (čerstvých, zavařených nebo sušených)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce bílého octa
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku

Postup

  1. Pokud používáte sušené brusinky, namočte je do horké vody a nechte je změknout. Poté je dobře opláchněte.
  2. Čerstvé brusinky opláchněte a osušte. Zavařené brusinky rovnou použijte.
  3. Pokud máte celý kousek hermelínu, rozřízněte ho na polovinu tak, aby vznikly dvě stejně velké části.
  4. Smíchejte cukr, vodu, ocet, skořici, hřebíček a muškátový oříšek v malém hrnci a přiveďte k varu. Vařte asi 2 minuty, nebo dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne.
  5. Přidejte brusinky do vroucí směsi a vařte další 2 až 3 minuty, dokud brusinky nezměknou a tekutina se nezredukuje.
  6. Vytvořte marinádu a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
  7. Pokud máte hermelín rozdělený na poloviny, každou polovinu umístěte na kus folie nebo do malého pekáčku. Pokud máte celý kousek hermelínu, umístěte ho do většího pekáčku.
  8. Nalijte marinádu s brusinkami přes hermelín tak, aby byl celý potažen.
  9. Zabalte hermelín do folie (pokud používáte) a nechte ho marinovat v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně však přes noc.
  10. Před servírováním můžete hermelín rozpéct v předehřáté troubě na teplotu 180 °C po dobu asi 15 minut, dokud se nezačne rozpouštět.

Nakládaný hermelín s brusinkami můžete podávat s čerstvým pečivem, bagetou nebo opečeným chlebem. Je to vynikající pochoutka jako předkrm nebo součást nějakého lehčího letního pokrmu.

Napsat komentář