Hermelínová pomazánka – top recept se šunkou a kapií

Hermelínová pomazánka se šunkou a kapií je chutným a jednoduchým receptem, který využívá sýr hermelín, případně camembert. Tato pomazánka se hodí na chlebíčky, na chleba, tousty nebo jako dip pro zeleninu. Zde je základní recept na tuto pomazánku z hermelínu.

Ingredience

  • 1 balení sýru Hermelín nebo Camembert (asi 125 g), nakrájeného na menší kousky
  • 100 g šunky, nakrájené na malé kostky
  • 1/4 hrnku nakrájených kapií nebo paprik
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo tvarohu
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný (volitelně)
  • 1 lžička čerstvě nasekaného koriandru nebo petržele (pro ozdobu)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte nakrájený Hermelín, šunku a nakrájené kapii.
  2. Přidejte majonézu, zakysanou smetanu (nebo tvaroh) a prolisovaný česnek (pokud ho používáte).
  3. Dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou konzistenci pomazánky.
  4. Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  5. Hermelínovou pomazánku podávejte na plátku chleba nebo třeba na toustech, ozdobenou nasekaným koriandrem nebo petrželí.

Tato hermelínová pomazánka má výraznou chuť díky sýru Hermelín, a kombinace se šunkou a kapií dodává lahodnou a osvěžující chuť. Je to skvělá pomazánka pro každou příležitost a můžete ji použít také třeba na chlebíčky nebo jednohubky.

Napsat komentář