Vepřové kotlety plněné brusinkami jsou skvělým způsobem, jak zkombinovat chutné vepřové maso se sladko-kyselou chutí brusinek. V případě, že nemáte brusinky, dá se použít také kyselkavý červený rybíz.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 1 hrnek čerstvých brusinek nebo brusinkové omáčky
- 1/2 hrnku strouhaného sýra (například eidam nebo gouda)
- 1/4 hrnku strouhanky
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mleté papriky
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Nařízněte a rozevřete vepřové kotlety a vytvořte v nich větší kapsy pro náplň. Můžete to provést tak, že řezem nože vytvoříte hluboký řez.
- Ve sklenici smíchejte brusinky, strouhaný sýr, strouhanku, olivový olej, sušený tymián, mletou papriku, sůl a pepř.
- Naplňte vepřové kotlety připravenou směsí brusinek.
- Kotlety položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut nebo dokud vepřové kotlety nejsou upečené a vnější část není zlatavě hnědá.
- Podávejte plněné vepřové kotlety s brusinkami teplé, ideálně s nějakou bramborovou přílohou podle vašeho výběru.
Jedná se o vynikající recept a jednu z možností, jak si připravit vynikající a pečené vepřové kotlety plněné sladko-kyselými brusinkami. Pokud jste tento recept ještě nevyzkoušeli, tak určitě neváhejte a zkuste.