Vepřové kotlety plněné brusinkami – recept

Vepřové kotlety plněné brusinkami jsou skvělým způsobem, jak zkombinovat chutné vepřové maso se sladko-kyselou chutí brusinek. V případě, že nemáte brusinky, dá se použít také kyselkavý červený rybíz.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 hrnek čerstvých brusinek nebo brusinkové omáčky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra (například eidam nebo gouda)
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté papriky

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Nařízněte a rozevřete vepřové kotlety a vytvořte v nich větší kapsy pro náplň. Můžete to provést tak, že řezem nože vytvoříte hluboký řez.
  3. Ve sklenici smíchejte brusinky, strouhaný sýr, strouhanku, olivový olej, sušený tymián, mletou papriku, sůl a pepř.
  4. Naplňte vepřové kotlety připravenou směsí brusinek.
  5. Kotlety položte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut nebo dokud vepřové kotlety nejsou upečené a vnější část není zlatavě hnědá.
  7. Podávejte plněné vepřové kotlety s brusinkami teplé, ideálně s nějakou bramborovou přílohou podle vašeho výběru.

Jedná se o vynikající recept a jednu z možností, jak si připravit vynikající a pečené vepřové kotlety plněné sladko-kyselými brusinkami. Pokud jste tento recept ještě nevyzkoušeli, tak určitě neváhejte a zkuste.

Napsat komentář