Palačinky s horkými malinami – recept

Vyloženě dechberoucí palačinky s horkými malinami jsou lahodným a osvěžujícím dezertem nebo skvělou snídaní, kterou si dokonale užijete nejlépe v létě a třeba i s kopečkem vanilkové zmrzliny. Recept na palačinky s horkými malinami je jednoduchý a vy ho musíte zkusit.

Ingredience

Na palačinky

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • vanilková esence podle chuti

Na horké maliny

  • 2 hrnky malin (čerstvých nebo mražených)
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce vody
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Trochu citronové kůry (volitelně)

Postup

  1. Nejprve si udělejte palačinky. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Ve druhé míse rozšlehejte mléko, vejce, olej a vanilkovou esenci nebo extrakt, případně vanilkový cukr.
  3. Postupně přimíchejte suché složky do mokrých, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Rozpálenou pánev lehce potřete olejem nebo máslem a nalijte naběračku těsta na palačinky. Smažte je z obou stran dozlatova. Hotové palačinky skládejte na talíř a zakryjte, aby zůstaly teplé.
  5. V hrnci smíchejte maliny, cukr, vodu, citronovou šťávu a citronovou kůru. Vařte na středním ohni asi tak 6 minut, dokud maliny nevytvoří horkou malinovou omáčku.
  6. Na každou palačinku dejte lžíci horkých malin. Můžete posypat cukrem moučka nebo poprášit kakaem před samotným podáváním.

Palačinky s horkými malinami jsou ideální na sladkou snídani nebo jako skvělý a osvěžující dezert. Chutnají nejlépe, když jsou teplé a maliny ještě horké. Skvěle se hodí v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou, který tím, jak je studená, tvoří dokonalý kontrast.

Napsat komentář