Pečený květák v sýrovém těstíčku – recept

Pečený květák v sýrovém těstíčku vám skvěle poslouží jako zeleninový hlavní chod, ke kterému se budou skvěle hodit například vařené brambory a klidně také domácí tatarská omáčka nebo nějaký dip podle vašich chutí. Tento pečený květák je skvělý také právě díky tomu, že ho úžasně doplňuje sýrové těstíčko, které dodá spoustu parády.

Ingredience

  • 1 květák rozdělený na menší růžičky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra (například eidam, gouda, ementál)
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/4 lžičky česneku v prášku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej nebo máslo na potření pečicího plechu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  2. V míse smíchejte strouhaný sýr a strouhanku. Dochutíme solí, pepřem a česnekem v prášku.
  3. V další míse si rozšlehejte vejce s mlékem, dokud nejsou dobře spojené.
  4. Každou růžičku květáku ponořte do směsi sýra a strouhanky, aby byla celá pokrytá. Velikost růžiček záleží na vás, ale neměly by být ani moc velké, ale ani malý.
  5. Potom každou obalenou růžičku květáku ponořte do směsi vejce a mléka, aby byla celá obalená.
  6. Dejte obalené růžičky květáku na připravený pečicí plech.
  7. Pečte květák v předehřáté troubě asi 25 minut, nebo dokud nejsou křupavé a hezky zlatavě hnědé.
  8. Když je květák hotový, vytáhněte ho z trouby a nechte ho chvilku vychladnout.
  9. Podávejte pečený květák v sýrovém těstíčku jako chutnou přílohu nebo jako hlavní jídlo s nějakou přílohou a třeba tatarskou omáčkou nebo nějakým dobrým dipem podle vašeho výběru.

Napsat komentář