Kdo by neměl rád tuto dobrotu? Vzpomínky na dětství a kukuřici z pole jsou tady. Grilovaná kukuřice se sýrem je oblíbeným a velice chutným pokrm, který můžete snadno a rychle připravit. Výsledek stojí opravdu za to a přesně toto je ten příklad, kdy v jednoduchosti je krása.
Ingredience
- 2 klasy kukuřice
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/2 hrnku strouhaného sýra (čedar, parmezán)
Postup
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Pokud používáte čerstvou kukuřici, oloupejte ji a odstraňte vše, co není jedlé.
- Každý kus kukuřice potřete olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.
- Položte kukuřici na rozpálený gril a grilujte asi tak 10 až 15 minut. Otáčejte ji pravidelně, aby získala rovnoměrně zlatavě hnědou barvu.
- Asi tak 5 minut před koncem grilování posypte strouhaným sýrem povrch kukuřice. Sýr by měl začít tát a zlatě se zbarvovat.
- Když je kukuřice ugrilovaná a sýr roztavený, dejte ji z grilu pryč.
- Posypte kukuřici podle chuti kořením nebo čerstvými nasekanými bylinkami podle chuti.
Grilovaná kukuřice se sýrem je skvělým doplňkem k letnímu grilování a pokud máte po ruce klasy kukuřice, tak rozhodně neváhejte. Můžete ji podávat samostatně nebo jako přílohu k dalším pokrmům. Sýr a bylinky dodají skvělou chuť.