Také vás cheesecake vždy potěší? A co teprve tvarohový cheesecake s čokoládou, který je dokonale lahodný a každý, kdo ho zatím vyzkoušel, tak ho prostě miluje. Máme pro vás tento vynikající recept na přípravu tohoto skvělého tvarohového cheesecake.
Ingredience
Pro těsto
- 200 g hořké čokolády (rozpuštěné)
- 200 g čokoládových sušenek (například čokoládové BeBe)
- 75 g másla (rozpuštěné)
Pro náplň
- 500 g tvarohu (plnotučného)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g cukru
- 3 velká vejce
- 150 g hořké čokolády (rozpuštěné)
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a dejte ji stranou, aby vychladla.
- Sušenky rozmixujte najemno v mixéru.
- Smíchejte rozpuštěné máslo s rozpuštěnou čokoládou.
- Postupně přidávejte rozdrcené sušenky a míchejte, dokud se nevytvoří kompaktní těsto.
- Těsto rozprostřete na dně dortové formy s odnímatelným dnem a lehce ho zatlačte.
- Pro náplň si rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a dejte ji stranou.
- Ve velké míse smíchejte tvaroh, smetanu ke šlehání a cukr. Míchejte, dokud nebude směs hladká a bez hrudek.
- Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Důkladně vše promíchejte.
- Přidejte vajíčka a míchejte pouze do doby, dokud budou všechny ingredience spojeny.
- Náplň nalijte rovnoměrně na připravené těsto v dortové formě.
- Pečte cheesecake v předehřáté troubě na 150 °C po dobu zhruba 45 minut nebo dokud střed cheesecake neztuhne.
- Po upečení nechte cheesecake vychladnout na pokojovou teplotu a potom ho dejte vychladit do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.
- Před podáváním můžete cheesecake ozdobit rozpuštěnou čokoládou, šlehačkou nebo jakkoliv jinak podle vašich chutí a fantazie.
Neskutečně lahodný, tvarohový cheesecake s čokoládou prostě úžasný se skvěle kombinuje těsto ze sušenek, tvarohovou náplň a čokoládovou chuť. Je skvělým dezertem pro výjimečné příležitosti nebo na oslavy. Můžete si ho ale připravit kdykoliv jen tak pro radost.