Nejlepší langoše z trouby – recept

Tyto vynikající langoše z trouby jsou oblíbenou variantou, protože langoše se nesmaží na pánvi s olejem, ale pečou se hezky samy v troubě a zdravěji. Užijte si tyto vynikající pečené langoše, které vás příjemně překvapí svou chutí, a navíc nejsou tolik mastné.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 10 g čerstvého droždí
  • 300 ml teplé vody
  • Olej na potření langošů

Postup

  1. Rozpusťte si nejprve droždí v teplé vodě a přidejte cukr. Nechte směs asi 10 minut odpočívat, dokud nezačne vznikat pěna a bublinky.
  2. Do velké mísy dejte mouku, přidejte sůl a promíchejte.
  3. Postupně přilijte připravené droždí. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, můžete přidat podle potřeby trochu mouky.
  4. Zakryjte mísu s vypracovaným těstem utěrkou a nechte kynout asi 1 až 2 hodiny na teplém místě, dokud těsto odhadem zdvojnásobí svůj objem.
  5. Troubu si předehřejte na 220 °C.
  6. Těsto rozválejte rovnoměrně na pomoučeném vále na tloušťku zhruba 1 cm.
  7. Pomocí středně velkého skleničky nebo vykrajovátka vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Potřete vrchní stranu langošů olejem.
  9. Pečte langoše v troubě asi 10 až 15 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
  10. Po vyjmutí z trouby můžete ještě přidat různé směsi na langoše, jako je třeba česnek, strouhaný sýr, nebo cokoliv jiného, co máte na langoších rádi.
  11. Podávejte pečené langoše teplé. Můžete je ozdobit bylinkami nebo dalšími ingrediencemi podle své chuti.

Preferujete pečené langoše před těmi smaženými? Pak jsou pro vás tyto pravé domácí langoše z trouby ideální volbou. Chutnají skvěle, ušetří vám čas smažením, a navíc nejsou tak mastné, což je velká výhoda.

Napsat komentář