Čokoládové rohlíčky od babičky – recept

Tyt výborné čokoládové rohlíčky dělala naše babička snad na všechny možné svátky, včetně Vánoc. Skvěle se hodí ale také jen tak, na stůl a pro potěšení mlsných jazýčků. Zkuste tento vynikající recept na čokoládové rohlíčky i vy.

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády (lze použít i mléčnou čokoládu)
  • 100 g másla
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/4 hrnku kakaového prášku
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1/2 hrnku čokoládových hoblin, čokoládových kapek, nebo nasekané čokolády

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem.
  2. Rozpusťte hořkou čokoládu a máslo ve vodní lázni. Opatrně, aby se čokoláda nepřepálila. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Ve velké míse rozšlehejte cukr, vajíčka a vanilkový extrakt, dokud získáte světlou a nadýchanou směs.
  4. K vaječné směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu, máslo a dobře promíchejte.
  5. Ve druhé míse smíchejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
  6. Postupně vmíchejte suché ingredience do tekuté směsi a promíchejte, dokud nedostanete těsto.
  7. Nakonec přimíchejte čokoládové hobliny, čokoládové kapky nebo nasekanou čokoládu.
  8. Tvarujte malé válečky těsta a umístěte je na připravený plech s odstupem mezi nimi. Rohlíčky se během pečení rozloží.
  9. Pečte čokoládové rohlíčky v předehřáté troubě asi 10 až 12 minut.
  10. Nechte rohlíčky vychladnout na plechu a potom je můžete skládat na nějaký větší talíř.

Zkuste také tyto vynikající čokoládové rohlíčky, které jsou krásně měkké uvnitř a lehce křupavé zvenku. Můžete je připravit pro libovolnou příležitost a hodí se také jako cukroví na Vánoce.

Napsat komentář