Vepřové kotlety se smetanou a bramborami – recept

Velice oblíbené a lahodné jídlo, kde hraje smetana ke šlehání velkou roli. Vepřové kotlety se smetanou a bramborami jsou skvělé jídlo, které je snadné na přípravu a je velice oblíbené. Toto jídlo se dá připravit na pánvi, ale také udělat jako zapečené v troubě.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 cibule jemně nakrájená
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • 4 brambory nakrájené na plátky
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 2 plátky másla pro smažení
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Osolte a opepřete vepřové kotlety z obou stran.
  2. Na pánvi si rozehřejte máslo na střední teplotu.
  3. Osmahněte vepřové kotlety na pánvi dozlatova z obou stran a potom je dejte stranou.
  4. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli a česnek, dokud se hezky nerozvoní.
  5. Přidejte nakrájené brambory a hovězí vývar. Zakryjte a vařte na střední teplotě, dokud brambory nezměknou.
  6. Vraťte vepřové kotlety zpět do pánve s bramborami a omáčkou.
  7. Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte. Vařte na nižší teplotě asi tak 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí a kotlety neprohřejí.
  8. Ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě sůl a pepř.
  9. Hotové vepřové kotlety se smetanou a bramborami podávejte teplé s vaší oblíbenou přílohou.

Napsat komentář