Srbská vepřová kotleta – recept

Srbská vepřová kotleta je tradiční způsob, jak si připravit kotlety. Často se také griluje a podává s různými přílohami. Pokud rádi připravujete vepřové maso, tak tento recept se vám bude hodit, a navíc tato varianta skvěle chutná. Podle chuti si můžete přidat klidně i pálivou mletou papriku nebo chilli.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaný
  • Čerstvý rozmarýn a tymián (podle chuti)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Citronová kůra (volitelně)

Postup

  1. V misce si smíchejte olej, červenou papriku, mletý kmín, nasekaný česnek, čerstvé bylinky a citronovou kůru.
  2. Kotlety opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Osolte a opepřete kotlety z obou stran.
  4. Dejte kotlety do připravené marinády a nechte je marinovat alespoň 30 minut (ideálně déle, pokud máte čas) v chladničce.
  5. Gril nebo pánev si předehřejte na středně vysokou teplotu.
  6. Kotlety grilujte nebo opékejte asi tak 7 minut na každé straně nebo dokud nejsou dobře propečené podle toho, jak máte rádi.
  7. Podávejte srbské vepřové kotlety teplé s přílohou podle vašeho výběru. Skvěle se hodí například pečené brambory, kysané zelí nebo čerstvý zeleninový salát.

Tímto způsobem připravené srbské vepřové kotlety mají skvělou chuť díky marinádě a klasickým srbským kořením. Je to jedna z mnoha variant na přípravu a každý může dělat srbské kotlety trochu jinak.

Napsat komentář