Srbská vepřová kotleta je tradiční způsob, jak si připravit kotlety. Často se také griluje a podává s různými přílohami. Pokud rádi připravujete vepřové maso, tak tento recept se vám bude hodit, a navíc tato varianta skvěle chutná. Podle chuti si můžete přidat klidně i pálivou mletou papriku nebo chilli.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce červené papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaný
- Čerstvý rozmarýn a tymián (podle chuti)
- Sůl a pepř podle chuti
- Citronová kůra (volitelně)
Postup
- V misce si smíchejte olej, červenou papriku, mletý kmín, nasekaný česnek, čerstvé bylinky a citronovou kůru.
- Kotlety opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
- Osolte a opepřete kotlety z obou stran.
- Dejte kotlety do připravené marinády a nechte je marinovat alespoň 30 minut (ideálně déle, pokud máte čas) v chladničce.
- Gril nebo pánev si předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Kotlety grilujte nebo opékejte asi tak 7 minut na každé straně nebo dokud nejsou dobře propečené podle toho, jak máte rádi.
- Podávejte srbské vepřové kotlety teplé s přílohou podle vašeho výběru. Skvěle se hodí například pečené brambory, kysané zelí nebo čerstvý zeleninový salát.
Tímto způsobem připravené srbské vepřové kotlety mají skvělou chuť díky marinádě a klasickým srbským kořením. Je to jedna z mnoha variant na přípravu a každý může dělat srbské kotlety trochu jinak.