Vepřové kotlety s klobásou – recept

Jednoduchý recept na vepřové kotlety s klobásou. Podle chuti můžete použít jakoukoliv kvalitní klobásu nebo jinou uzeninu a pokud máte rádi pikantní jídla, tak přidat víc česneku a navíc také pepř.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 200 g kvalitní klobásy nakrájené na plátky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje nebo másla pro smažení
  • 1/2 hrnku vývaru (vepřový nebo drůbeží)

Postup

  1. Osolte a opepřete vepřové kotlety z obou stran.
  2. Rozehřejte si olej nebo máslo na pánvi.
  3. Osmahněte vepřové kotlety na pánvi dozlatova z obou stran, potom je vytáhněte z pánve a dejte stranou.
  4. Ve stejné pánvi opečte nakrájenou klobásu, dokud se hezky nerozvoní.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Společně osmahněte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  6. Dejte vepřové kotlety zpět do pánve a promíchejte.
  7. Přidejte vývar a podle potřeby přidávejte postupně, abyste získali požadovanou hustotu omáčky.
  8. Zakryjte pánev a vařte na nízké teplotě asi tak 30 minut nebo dokud nejsou vepřové kotlety měkké.
  9. Během vaření občas promíchejte a ochutnejte, abyste mohli dochutit solí a pepřem podle potřeby.
  10. Podávejte vepřové kotlety s klobásou teplé s přílohou podle vlastního výběru. Skvěle se hodí brambory, kuskus, nebo rýže.

Takto připravené vepřové kotlety s klobásou jsou skvělou kombinaci chutí a jsou skvělou volbou pro oběd i večeři. Podle chuti můžete přidat víc koření a udělat si trochu pikantnější variantu vepřových kotlet.

Napsat komentář