Vepřová panenka plněná chřestem a vaječnou omeletou – recept

Vepřová panenka plněná chřestem a vaječnou omeletou je příjemně chutné a pestré jídlo, které spojuje chutné vepřové maso s chřestem a vaječnou omeletou. Jedná se o vydatné jídlo, které skvěle poslouží jako chutný teplý oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 1 vepřová panenka (asi 500 g)
  • 200 g čerstvého zeleného chřestu
  • 4 vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce nastrouhaného sýra (například parmazán)
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 1 lžíce másla
  • Několik větviček čerstvého tymiánu (pro ozdobu)

Postup

  1. Rozřízněte vepřovou panenku tak, aby se vytvořila kapsa pro náplň. Nerozřízněte ji úplně na půl, ale nechte jeden konec spojený.
  2. Očistěte zelený chřest a nakrájejte ho na menší kousky.
  3. Na pánvi s olivovým olejem osmahněte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidejte nakrájený chřest a smažte ho asi tak 5 minut, dokud nezměkne. Dochutíme solí, pepřem a odstavte stranou.
  5. Vajíčka smíchejte s mlékem a lehce ušlehejte. Přidejte nastrouhaný sýr, dochuťte solí a pepřem.
  6. Na pánvi s máslem připravte omeletu. Zahřejte máslo a nalijte směs vajec. Nechte směs ztuhnout a pak ji opatrně otočte a udělejte z druhé strany. Na závěr omeletu posypte čerstvým tymiánem.
  7. Vepřovou panenku rozevřete a na vnitřní stranu dejte báječnou omeletu a naplňte chřestem. Zakryjte druhou polovinou vepřové panenky.
  8. Panenku můžete grilovat na středně vysokém ohni nebo na elektrickém grilu. Grilujte asi 15 až 20 minut, občas ji otáčejte, dokud nebude uvnitř dobře propečená a na povrchu nebude hezky dozlatova.
  9. Nakrájejte panenku na plátky a podávejte. Můžete ji ozdobit čerstvým tymiánem a podávat s vaší oblíbenou přílohou, jako například vařené nebo opékané brambory.

Vepřová panenka plněná chřestem a vaječnou omeletou je bohatá na kombinaci skvělých ingrediencí a chutí. Představuje skvělou kombinaci masa, chřestu a vajec.

Napsat komentář