Vynikající bublanina s borůvkami, které můžete příjemně smíchat také s malinami, protože se k sobě skvěle hodí. Tento jednoduchý recept na borůvkovou bublaninu se dá dělat s čerstvými i mraženými borůvkami.
Ingredience
- 250 g čerstvých nebo mražených borůvek (případně i maliny)
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 250 ml mléka
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- máslo na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
Postup
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Formu na bublaninu o průměru cca 26 cm vymažte máslem. Můžete použít také plech samozřejmě.
- Borůvky omyjte a nechte je okapat.
- Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
- Přidejte vejce a mléko a vyšlehejte hladké těsto.
- Těsto nalijte do připravené formy.
- Na povrch těsta rovnoměrně rozložte borůvky.
- Formu s těstem a borůvkami vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30 až 35 minut, nebo dokud borůvková bublanina nezíská zlatavou barvu a neukážou se bublinky na povrchu.
- Hotovou borůvkovou bublaninu nechte vychladnout a poté ji můžete posypat moučkovým cukrem.
- Bublaninu podávejte teplou nebo studenou jako sladkou pochoutku k snídani, svačině nebo jako dezert.