Borůvková bublanina recept – nešetřete borůvkami, přidejte i maliny

Vynikající bublanina s borůvkami, které můžete příjemně smíchat také s malinami, protože se k sobě skvěle hodí. Tento jednoduchý recept na borůvkovou bublaninu se dá dělat s čerstvými i mraženými borůvkami.

Ingredience

  • 250 g čerstvých nebo mražených borůvek (případně i maliny)
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Formu na bublaninu o průměru cca 26 cm vymažte máslem. Můžete použít také plech samozřejmě.
  3. Borůvky omyjte a nechte je okapat.
  4. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
  5. Přidejte vejce a mléko a vyšlehejte hladké těsto.
  6. Těsto nalijte do připravené formy.
  7. Na povrch těsta rovnoměrně rozložte borůvky.
  8. Formu s těstem a borůvkami vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30 až 35 minut, nebo dokud borůvková bublanina nezíská zlatavou barvu a neukážou se bublinky na povrchu.
  9. Hotovou borůvkovou bublaninu nechte vychladnout a poté ji můžete posypat moučkovým cukrem.
  10. Bublaninu podávejte teplou nebo studenou jako sladkou pochoutku k snídani, svačině nebo jako dezert.

Napsat komentář