Smetanová bublanina s třešněmi – recept

Lahodná a vláčná – taková je smetanová bublanina s třešněmi, která dokonale kombinuje osvěžující chuť třešní t výborným těstem. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat, protože tuto bublaninu si oblíbíte.

Ingredience

  • 2 hrnky čerstvých třešní bez pecek
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. V jedné míse smíchejte hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva.
  3. Ve druhé míse smíchejte smetanu, olej, vejce, vanilkový extrakt a cukr a vše promíchejte.
  4. Postupně přidejte směs mokrých ingrediencí ke směsi suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez jakýchkoliv hrudek.
  5. Přidejte vypeckované třešně a jemně je vmíchejte do připraveného těsta.
  6. Vymažte plech máslem nebo olejem, nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozprostřete.
  7. Pečte bublaninu v předehřáté troubě zhruba 40 minut, nebo dokud není bublanina dozlatova.
  8. Nechte smetanovou bublaninu s třešněmi chvíli vychladnout a následně ji můžete podávat.

Smetanová bublanina s třešněmi je výborná a vláčná právě i díky použité smetaně a v kombinaci s třešněmi nemá chybu. Použít můžete také jiné dostupné čerstvé ovoce podle svého výběru.

Napsat komentář