Bublanina s lesním ovocem – recept

Skvělá, jednoduchá a velice chutná bublanina s lesním ovocem. Co dodat? Prostě si ji upečte také, protože je jednoduše skvělá. Tento recept na bublaninu s lesním ovocem je také skvělým způsobem, jak využít čerstvé ovoce a připravit něco dobrého pro celou rodinu, nebo prostě pro děti. Tuto bublaninu si můžete vychutnat teplou i studenou, například s kopečkem zmrzliny nebo porcí dobré šlehačky.

Ingredience

  • 3 hrnky lesního ovoce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • Vanilkový cukr
  • Máslo na vymazání formy a mouka na vysypání

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu nebo plech na pečení máslem a vysypte ji moukou.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
  3. V další misce rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pěnu.
  4. Postupně přidejte mléko s olejem a míchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
  5. Pomalu přidejte suché ingredience do směsi s vejci a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  6. Do připravené formy nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete.
  7. Potom na těsto rovnoměrně rozložte opláchnuté lesní ovoce. Můžete použít také mražené.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 až 40 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu na povrchu.
  9. Po upečení nechte bublaninu s lesním ovocem chvíli vychladnout a potom ji můžete podávat.

Napsat komentář