Nejlepší bramborová kaše – recept na skvělou přílohu

Připravte si tu nejlepší bramborovou kaši, kterou potom můžete použít jako přílohu, případně jako ingredienci například pro bramborové krokety, placky, placičky, nebo škubánky. Zde je základní recept na lahodnou bramborovou kaši.

Ingredience

  • 1 kg brambor (moučných, středně velkých)
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka (nebo smetany)
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Mletý muškátový oříšek (volitelně)

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte je do hrnce a zalijte studenou vodou, tak aby byly brambory úplně ponořené.
  2. Přiveďte vodu k varu a vařte brambory, dokud nejsou měkké a nelze je snadno propíchnout vidličkou (trvá to obvykle 15 až 20 minut).
  3. Mezitím si připravte nádobu na cedění brambor.
  4. Jakmile jsou brambory uvařené, sceďte je a vraťte zpět do hrnce.
  5. Přidejte máslo a za stálého míchání nechte máslo roztát a promíchat s bramborami.
  6. Postupně přilévejte mléko (nebo smetanu) a za stálého míchání nechte vznikat krémovou konzistence bramborové kaše. Přilévejte mléko postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.
  7. Přidejte sůl, pepř a případně mletý muškátový oříšek podle chuti. Ochucení je individuální, takže postupně ochutnávejte a přidávejte koření podle své chuti.
  8. Míchejte bramborovou kaši ještě několik minut, aby byla hladká a dobře promíchaná.
  9. Bramborovou kaši podávejte teplou. Můžete ji ozdobit natrhanou petrželkou či bylinkami podle vašeho gusta.

Tímto máte připravenou vynikající bramborovou kaši. Můžete ji podávat jako přílohu k masu jako je například holandský řízek, k rybě, jako samostatné jídlo, nebo bramborovou kaši použít jako ingredienci do dalšího receptu.

Napsat komentář