Letní bramborový salát – recept na svěží verzi bramborového salátu

I v létě se hodí bramborový salát, ideálně třeba ke grilovanému masu nebo rybě. Připravte si tento svěží, letní bramborový salát, který můžete samozřejmě podle sebe ještě vyladit a přizpůsobit svým chutím.

Ingredience

  • 500 g malých brambor, oloupaných a nakrájených na menší kousky
  • 1 červenou cibuli, jemně nakrájenou
  • 1 okurku, nakrájenou na plátky
  • 1 červenou papriku, nakrájenou na tenké proužky
  • 1/2 hrnku nasekané petrželky nebo koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby je zakrývala. Přidejte špetku soli. Brambory vařte na středním plameni, dokud nejsou měkké, ale přitom stále pevné. Měly by být snadno propíchnutelné vidličkou (asi 10 až 15 minut). Sceďte je a nechte vychladnout.
  2. Ve velké míse smíchejte vařené a vychladlé brambory, nakrájenou cibuli, okurku, papriku a nasekanou petrželku nebo koriandr.
  3. V menší misce smíchejte olivový olej, bílý vinný ocet, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Tuto směs přidejte ke směsi brambor a ostatních ingrediencí. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a byly pokryty omáčkou.
  4. Ochutnejte salát a případně přidejte sůl a pepř podle chuti. Můžete také přidat další koření podle svého vkusu.
  5. Přeneste salát do servírovací mísy a nechte ho v lednici odpočinout alespoň 30 minut, aby se chutě spojily a salát získal svou osvěžující chuť.

Letní bramborový salát je skvělou volbou jako lehký a osvěžující pokrm pro horké letní dny. Můžete ho podávat jako samostatný chod nebo jako přílohu ke grilovanému masu, rybám nebo zeleninovým pokrmům.

Napsat komentář