Děrovaná buchta s kakaem a rumem – recept

Skvělý recept na buchtu s kakaem a rumem, která může být také lahodným dezertem s výraznou chutí, nebo si ji můžete dopřát prostě jen tak na svačinu k čaji nebo kávě. Pokud děláte buchtu například pro děti, rum samozřejmě vynechte.

Ingredience

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí (10 g)
  • 80 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 300 ml odstátého mléka
  • 2 vejce
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce kakaa

Náplň

  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce rumu

Poleva

  • 100 g cukru moučka
  • 2 lžíce rumu

Postup

  1. Smíchejte sušené droždí s teplým mlékem a lžící cukru. Nechte pěnit.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a kakao. Přidejte pěnící droždí, vajíčka a rozpuštěné máslo. Vypracujte těsto, které nechte vykynout.
  3. Smíchejte třtinový cukr, kakao, rozpuštěné máslo a rum na náplň.
  4. Vykynuté těsto rozválejte na obdélník, nanesete náplň na polovinu těsta, přeložte a zpevněte okraje. Dejte do formy na buchtu.
  5. Nechte buchtu znovu kynout asi tak 30 minut.
  6. Pečte buchtu v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 až 35 minut, nebo dokud není upečená.
  7. Smíchejte cukr moučku s rumem a polejte teplou buchtu touto polevou.
  8. Po vychladnutí krájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Tato buchta s kakaem a rumem nabídne skvělých chutí a vůní. Skvěle se hodí jen tak k dobrému černému nebo ovocnému čaji, ke kávě, nebo jako lehká svačina.

Napsat komentář