Kokosové řezy na plech – recept s čokoládovým krémem nebo polevou

Tyto výborné kokosové řezy na plech s čokoládovým krémem nebo polevou jsou lahodným dezertem, který kombinuje chuť kokosu s bohatou čokoládovou příchutí v podobě krému a polevy. Přinášíme vám recept na vynikající kokosové řezy, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Ingredience na těsto

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 200 g piškotových drobečků nebo strouhaných piškotů
  • 100 g másla, rozpuštěného

Ingredience na čokoládový krém

  • 200 g hořké čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání

Ingredience na polevu

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Těsto:
    • V míse smíchejte strouhaný kokos, slazené kondenzované mléko, piškotové drobečky (nebo strouhané piškoty) a rozpuštěné máslo.
    • Směs vylijte do formy a dobře ji zatlačte, aby vytvořila kompaktní spodní vrstvu.
    • Nechte ztuhnout v lednici.
  2. Čokoládový krém:
    • Hořkou čokoládu nasekejte na menší kousky.
    • Ve hrnci zahřejte smetanu ke šlehání, ale nenechte ji vařit.
    • Přilijte zahřátou smetanu na nasekanou čokoládu a nechte chvíli odpočinout.
    • Poté promíchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevytvoří hladký krém.
    • Čokoládový krém nalijte na ztuhlou kokosovou vrstvu a nechte opět ztuhnout v lednici.
  3. Poleva:
    • Hořkou čokoládu na polevu nasekejte na menší kousky.
    • Ve hrnci zahřejte smetanu ke šlehání, ale nenechte ji vařit.
    • Přilijte zahřátou smetanu na nasekanou čokoládu a nechte chvíli odpočinout.
    • Poté promíchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevytvoří hladkou polevu.
  4. Polevu nalijte na čokoládový krém a nechte ztuhnout v lednici.
  5. Nechte kokosové řezy ztuhnout alespoň několik hodin, nejlépe však přes noc.
  6. Před podáváním řezy nakrájejte na jednotlivé porce o požadované velikosti a podávejte.

Tyto lahodné kokosové řezy s bohatou čokoládovou příchutí vynikají skvělou a plnou chutí. Hodí se skvěle například ke kávě, kapučínu nebo jiným kávovým nápojům.

Napsat komentář