Hrnková kokosová bábovka – recept, který nešetří kokosem

Kokos je velice oblíbenou ingrediencí díky své chuti a použitelnosti. Také proto nemůžeme vynechat tento skutečně kokosový recept na úžasnou bábovku. Kromě strouhaného kokosu je totiž použito také kokosové mléko a aby toho nebylo málo, tak můžete i olej. Zkuste tuto vynikající kokosovou bábovku a nebudete litovat.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku oleje (klidně kokosového oleje)
  • 3 vejce
  • 1 hrnek kokosového mléka (může být běžné mléko)
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)
  • Špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu. Vymažte ji máslem a vysypte například strouhankou.
  2. Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, olej, vejce, kokosové mléko a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt, pokud použijete. Promíchejte vše dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto a všechny ingredience se dobře propojí.
  4. Přidejte strouhaný kokos a vmíchejte do těsta.
  5. Nalijte hotové kokosové těsto do připravené formy na bábovku.
  6. Dejte formu s bábovkou do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud bábovka nemá barvu lehce dozlatova.
  7. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě a zkuste ji opatrně vyklopit na nějaký větší talíř nebo podnos vhodný pro bábovku.

Tato kokosová bábovka bude mít bohatou kokosovou chuť a příjemně vláčné těsto. Můžete ji navíc posypat strouhaným kokosem, kterým rozhodně nešetřete, nebo bábovku podávat tak, jak je.

Napsat komentář