Eskymo řezy na plech – top recept

Tyto top eskymo řezy na plech musíte určitě vyzkoušet. Kombinace piškotového těsta, kokosu a čokoládové polevy je prostě výjimečná. A představte si tyto řezy důkladně vychlazené – to je prostě luxus! Máte na ně také takovou chuť? Tak nečekejte a připravte si tyto skvělé eskymo řezy.

Ingredience

Na piškotové těsto

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na náplň

  • 400 ml kokosového mléka
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru
  • 2 lžíce hladké mouky

Na čokoládovou polevu

  • 150 g hořké čokolády
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. Piškotové těsto:
    • V míse ušlehejte vejce s cukrem do světlé pěny.
    • Přidejte hladkou mouku, strouhaný kokos a prášek do pečiva. Opatrně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
    • Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu (například 30×20 cm) a upečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a pružné na dotek.
    • Upečený piškot nechte vychladnout.
  2. Náplň:
    • Ve hrnci smíchejte kokosové mléko, strouhaný kokos, cukr a hladkou mouku.
    • Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
    • Hotovou kokosovou náplň nalijte na vychlazený piškotový základ a vyrovnejte.
  3. Čokoládová poleva:
    • Rozehřejte na vodní lázni hořkou čokoládu spolu s máslem, dokud nejsou obě složky rozpuštěné a hladké.
  4. Poleva a dokončení:
    • Polevou zalijte kokosovou náplň a zajistěte, aby se rovnoměrně rozlila po povrchu.
    • Řezy dejte do mrazáku a nechte je minimálně několik hodin nebo nejlépe přes noc ztuhnout. To zajistí, že náplň bude pevná a čokoládová poleva ztuhne.
  5. Krájení a podávání řezů:
    • Před podáváním řezy nakrájejte na požadované kousky.

Tento originální top recept na kokosové Eskymo řezy s piškotovým těstem vám přináší chutný a neodolatelný dezert, který potěší všechny milovníky kokosu a čokolády.

Napsat komentář