Vynikající králík na černém pivu – recept

Tento recept na králíka na pivu vytváří lahodné a chutné jídlo s výraznou chutí. Můžete použít světlé nebo tmavé pivo, které dodá ty správné chutě navíc. Pokud máte k dispozici čerstvého králíka, pak na nic nečekejte a zkuste tento výborný recept.

Ingredience

  • 1,5 kg králíka rozděleného na porce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml piva (světlé nebo tmavé)
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 bobkový list
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci si rozehřejte olej a osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu. Dejte je zatím stranou.
  2. Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne a zelenina nezměkne.
  3. Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se vytvořil světlý základ.
  4. Za stálého míchání postupně přidejte pivo, kuřecí vývar, med, hořčici a bobkový list.
  5. Vraťte kousky králíka do hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit na mírném plameni asi tak 1,5 až 2 hodiny, dokud není maso měkké.
  6. Před koncem vaření ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Hotového králíka na pivu podávejte například s rýží, bramborami nebo knedlíky podle svého výběru.

Jedná se o skvělý a vlastně i jednoduchý recept. Šťavnaté králičí maso připravené tímto způsobem a s pivem prostě nemá chybu.

Napsat komentář