Lívance s jablky a skořicí – recept

Lívance s jablky a skořicí jsou vynikající sladkou dobrotou, která spojuje úžasné lívancové těsto, sladkou chuť jablek s teplým aroma skořice. Zkuste tyto vynikající lívance a rozhodně nešetřete jablky ani skořicí.

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 1/4 hrnku mléka
  • 2 velká vajíčka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
  • 2 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na drobné kousky)
  • 1 nebo 2 lžičky mleté skořice podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Toto jsou suché ingredience na těsto.
  2. Do suchých ingrediencí přidejte mléko, vajíčka, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt (pokud používáte). Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Přidejte nakrájená a připravená jablka a mletou skořici do těsta. Jemně vše promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
  4. Rozpalte pánev nebo lívanečník na střední teplotu a přidejte trochu másla nebo oleje – stačí opravdu málo.
  5. Lžící dávejte trochu těsta na rozpálenou pánev. Můžete těsto jemně rozetřít, aby vytvořilo kruhový tvar. Smažte lívance dozlatova, obvykle tak 3 minuty na každé straně.
  6. Hotové lívance s jablky a skořicí pokládejte na talíř a podávejte. Můžete je ozdobit javorovým sirupem, nutellou, marmeládou, medem, jogurtem nebo čerstvým ovocem se šlehačkou.

Tyto výborné lívance jsou plné chutí jablek a skořice a jsou ideálním sladkým pokrmem na snídani nebo svačinu. Jsou vynikající jak teplé, tak i studené a můžete si je podle svých chutí a fantazie libovolně vyladit.

Napsat komentář