Lívance s jablky a skořicí jsou vynikající sladkou dobrotou, která spojuje úžasné lívancové těsto, sladkou chuť jablek s teplým aroma skořice. Zkuste tyto vynikající lívance a rozhodně nešetřete jablky ani skořicí.
Ingredience
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 1/4 hrnku mléka
- 2 velká vajíčka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
- 2 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na drobné kousky)
- 1 nebo 2 lžičky mleté skořice podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Toto jsou suché ingredience na těsto.
- Do suchých ingrediencí přidejte mléko, vajíčka, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt (pokud používáte). Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přidejte nakrájená a připravená jablka a mletou skořici do těsta. Jemně vše promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
- Rozpalte pánev nebo lívanečník na střední teplotu a přidejte trochu másla nebo oleje – stačí opravdu málo.
- Lžící dávejte trochu těsta na rozpálenou pánev. Můžete těsto jemně rozetřít, aby vytvořilo kruhový tvar. Smažte lívance dozlatova, obvykle tak 3 minuty na každé straně.
- Hotové lívance s jablky a skořicí pokládejte na talíř a podávejte. Můžete je ozdobit javorovým sirupem, nutellou, marmeládou, medem, jogurtem nebo čerstvým ovocem se šlehačkou.
Tyto výborné lívance jsou plné chutí jablek a skořice a jsou ideálním sladkým pokrmem na snídani nebo svačinu. Jsou vynikající jak teplé, tak i studené a můžete si je podle svých chutí a fantazie libovolně vyladit.