Jednoduchá jablková bábovka – hrníčkový recept

Recepty s jablky jsou velice oblíbené a není se čemu divit. Důkazem je i tato jednoduchá a chutná jablková bábovka, na kterou vám přinášíme tento vyzkoušený hrníčkový recept, se kterým bude její příprava snadná a rychlá. Pokud máte rádi skořici, nebojte se ji přidat do bábovky také.

Ingredience

  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 hrnku oleje (např. slunečnicového)
  • 3 vejce
  • 2 velká jablka (umytá, oloupaná, zbavená jader a na kostičky)
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • Skořice (dle chuti)
  • Špetka soli

Postup

  1. Připravte si formu na bábovku. Vymažte ji máslem a vysypte strouhankou. Předehřejte troubu na 180 °C a začněte s přípravou těsta.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr, olej, vejce a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli. Promíchejte všechny ingredience, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Přidejte oloupaná, zbavená jader a na kostičky nakrájená jablka. Přidávejte i skořici dle své chuti. Opatrně vše promíchejte, aby byla jablka rovnoměrně rozložena ve těstě.
  5. Nalijte takto připravené těsto s jablky do připravené formy na bábovku a rovnoměrně podle potřeby upravte.
  6. Dejte jablkovou bábovku do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 až 50 minut. Před vytažením z trouby zkuste špejlí.
  7. Hotovou bábovku nechte vychladnout ve a potom ji opatrně vyklopte.

Tato jednoduchá jablková bábovka má lahodnou chuť díky kouskům jablek a aromatické skořici. Podle chuti můžete bábovku jemně poprášit také moučkovým cukrem.

Napsat komentář