Citronová poleva (na cukroví, perník nebo buchtu) – recept

Citronová poleva je skvělým doplňkem na cukroví, k buchtě nebo třeba perníku a dodá osvěžující a kyselkavou chuť. Zde je recept na citronovou polevu, která je snadná a rychlá.

Ingredience

  • 1 až 2 citrony (šťáva a strouhaná kůra)
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 lžíce teplé vody (případně víc podle potřeby)

Postup

  1. V misce smíchejte šťávu z citronů, strouhanou kůru a moučkový cukr.
  2. Postupně přidávejte vodu do polevy a míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Pokud je poleva příliš hustá, přidejte další lžíci vody. Pokud je naopak příliš řídká, přidejte trochu moučkového cukru.
  3. Polevu lze případně protáhnout přes jemné sítko, aby se odstranily větší kousky kůry.
  4. Před použitím nechte polevu chvíli odpočinout, aby se chutě promísily.
  5. Polevou můžete přelít buchtu po upečení, ať už ještě teplou nebo již vychladlou. Lze ji také použít na zdobení jednotlivých porcí upečené buchty nebo třeba perníku.
  6. Nechte citronovou polevu ztuhnout před podáváním.

Citronová poleva dodá buchtě svěžest a dokonale ji doplní. Můžete také přidat pár kapek citronového extraktu z citronu, abyste posílili citrusovou vůni a chuť polevy.

Napsat komentář