Hrnková citronová bábovka – nejlepší recept co znám

Osvěžující bábovka existuje! Toto je nejlepší recept, co znám a věřte, že citronová bábovka se stane jednou z nejoblíbenějších. Pokud máte možnost, využijte raději BIO citrusy bez chemického ošetření, případně je důkladně opláchněte.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • Šťáva a kůra ze 2 citronů, nejlépe BIO
  • 1 hrnek jogurtu nebo smetany ke šlehání
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr
  • Špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku – vymažte ji máslem a vysypte moukou.
  2. V míse smíchejte cukr, olej, vejce, šťávu a nastrouhanou kůru z citronů, vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt a promíchejte důkladně dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez jakýchkoliv hrudek.
  4. Přidejte jogurt nebo smetanu ke šlehání a opatrně promíchejte.
  5. Nalijte hotové citronové těsto do připravené formy na bábovku.
  6. Dejte formu s bábovkou do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 až 50 minut, nebo dokud citronová bábovka nemá zlatavou barvu. Před vytažením můžete pro jistotu vyzkoušet špejlí.
  7. Upečenou citronovou bábovku nechte vychladnout ve formě a následně opatrně vyklopte.

Tato citronová bábovka bude mít svěží a kyselkavou chuť díky citronové šťávě a kůře. Můžete ji ozdobit navíc citronovou polevou nebo lehce posypat moučkovým cukrem. Tato bábovka je jednoduchá a výborná, takže tento recept určitě vyzkoušejte.

Napsat komentář