Pečená kuřecí stehna na limetkách – recept

Kuřecí maso nikdy neomrzí, ale proč si ho i tak neudělat zajímavější? Pečená kuřecí stehna na limetkách jsou lahodnou variantou, jak si udělat kuřecí stehna trochu jinak než obvykle. A pokud nemáte limetky, tak tam s klidem dejte citron.

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 limetky nebo citrony
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané nebo nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • Čerstvá petrželka (na ozdobení)

Postup

  • V malé míse smíchejte olivový olej, šťávu z jedné limetky, nastrouhaný česnek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, papriku a sušené oregano. Takto vznikne marináda pro kuřecí stehna.
  • Kuřecí stehna opláchněte, osušte a položte je do misky.
  • Nalijte marinádu na kuřecí stehna a dobře je potřete. Marináda by měla co nejvíc pokrýt kuřecí maso.
  • Nechte stehna marinovat alespoň 30 minut, ideálně déle (klidně přes noc) v lednici.
  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Položte marinovaná kuřecí stehna na plech nebo do pekáče a zalijte je zbývající limetkovou šťávou.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 35 až 45 minut, nebo dokud kuřecí stehna nejsou upečená.
  • Hotová kuřecí stehna hotová můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou a podávat například s americkými nebo opékanými bramborami.

Napsat komentář