Krémová kuřecí prsa s pórkem a žampiony – recept

Výborná a vlastně i dostatečně dietní krémová kuřecí prsa s pórkem a žampiony chutnají dokonale a pokud máte rádi houby, je to jedna z možností, jak si vychutnat kuřecí. Zkuste tento vynikající recept plný chutí.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 2 pórky nakrájené na kolečka
  • 200 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 hrnek smetany
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra podle vašeho výběru
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana

Postup

  1. Umyjte a osušte kuřecí prsa. Osolte a opepřete ze všech stran.
  2. Rozehřejte v pánvi máslo na středním ohni a opečte kuřecí prsa z obou stran. Potom je vyjměte z pánve a dejte prozatím stranou.
  3. Ve stejné pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud se hezky nerozvoní.
  4. Přidejte pórek a žampiony a restujte, dokud pórek nezměkne a žampiony nepustí přebytečnou vodu.
  5. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve k žampionům.
  6. Přidejte smetanu, kuřecí vývar, strouhaný sýr a koření. Vařte tuto směs asi tak 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci.
  7. Hotová kuřecí prsa s pórkem a žampiony podávejte například na vařené rýži nebo těstovinách.

Napsat komentář