Kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty – recept

Oblíbený recept na vynikající kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty. Je skvělou volbou pro výborný oběd nebo večeři ať už s opékanými bramborami nebo třeba hranolky. Niva dodá tomuto pokrmu skvělou chuť v kombinaci se sušenými rajčaty.

Ingredience

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na tenká kolečka
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1/2 hrnku sušených rajčat nakrájených na proužky
  • 2 hrnky špenátu
  • 1 hrnek nivy, zhruba 200 g
  • 1/2 hrnku vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 1/2 hrnku bílého vína (nepovinné)
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu

Postup

  1. Nejprve opláchněte kuřecí prsa a osušte je. Osolte a opepřete.
  2. Rozehřejte v pánvi olivový olej na středním ohni. Osmahněte kuřecí prsa z obou stran, dokud nejsou hotová a lehce dozlatova. Potom je vytáhněte z pánve a dejte zatím stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a orestujte lehce dozlatova, aby se hezky rozvoněly.
  4. Následně přidejte sušená rajčata a nechte je dělat asi tak 2 minuty.
  5. Přidejte špenát a vařte, dokud nepustí vodu a nebude jakoby povadlý.
  6. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve, přidejte nivu, vývar a bílé víno do pánve. Přidejte oregano a tymián.
  7. Povařte tuto směs asi tak 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
  8. Podávejte hotová kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem na vařené rýži, bramborách nebo třeba s hranolky.

Tento recept je plný příjemných chutí a je skvělou volbou pro oběd i večeři. Kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem můžete také podle svých chutí vylepšit přidáním dalšího koření a vyzkoušet také pikantnější verzi. Nezapomeňte, že niva je dost slaná, takže při vaření buďte opatrní se solí a ochutnávejte.

Napsat komentář